Plamen u bezdanu odvija se usred Stogodišnjeg hrvatsko-turskog rata. Pleter dvije velikaške kuće drži na okupu ostatake ostataka malog hrvatskog kraljevstva pred navalom najveće svjetske velesile Osmanskog carstva. Pozornica 16. stoljeća vodi nas od Jadrana do Levanta, od Beča do Babilona kroz umreženu galeriju careva, vezira, vitezova, kneževa i kneginja, ali i gusara, plaćenika, špijuna i robova.
Priča niže avanture, misterije, prevrate, fizičke i mentalne bitke, spletke velesila, lokalnih kneževina i republika. Središnju os tog golemog vrtloga čine sultan Sulejman Veličanstveni i hrvatski ban Nikola IV. Zrinski te njihove glavne uzdanice. Fokalne točke vojski i naroda, ali sami sa svojim demonima i intimnim motivima.

Ova višeslojna bogata saga nije samo povijesni, već je i pikarski roman, pustolovni i ratni spektakl, priča o pokušajima ljudskosti i ljubavi u doba očaja i mržnje, drama u potrazi za nadom. Autor sjajno spaja sve ove elemente i dočarava ono što je prošlost ostavila nenapisanim kao putokaz za buduće putnike, svjetionik sjećanja u beskrajnoj noći vremena. Nesrazmjer između nemilosrdnog bezdana i otpora usamljenog plamena preslika je odnosa smrti i života, svijeta i pojedinca, sudbine i slobodne volje. Iskonski dvoboj u kojem svi sudjelujemo, tražimo ono svjetlo u dubini koje nam otkriva tko smo.


Autor:

Nenad Stojković rođen je u Puli. Nakon gimnazije u rodnom gradu pohađao je Universita degli Studi di Bologna i Sveučilište Rijeka. Trenutno živi u Rijeci i radi kao učitelj engleskog jezika i povijesti. Objavljivao je kratku prozu i poeziju. Nagrađivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova na hrvatskom i engleskom jeziku. Plamen u bezdanu njegov je roman prvijenac.

ISBN:

978-953-49066-7-5

Cijena:

159 kn


Narudžba:

Knjigu možete naručiti na naš e-mail info@artikulacije.hr

© 2022 Artikulacije